С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Топ сомелиерът за 2007 Андреас Ларсон пристига за Ресторант на годината 2010

Бакхус
12 Февруари 2010, 13:58
Share Tweet Pin it Share

Освен че ще предаде отличието в ръцете на победителя по време на церемония на 10 март, Андреас Ларсон ще избере и вината към шест-степенното меню, готвено от някои от най-добрите български готвачи за гостите на събитието.

След като беше избран за "Най-добър сомелиер на света" за 2007 от ASI (Международната Асоциация на Сомелиерите), и подкрепен от S.Pellegrinoи Acqua Panna, шведският сомелиер Андреас Ларсон се превърна в посланик на водитеS.Pellegrino и Acqua Panna.

Той провежда дегустации на вода и вино в цял свят, което се оказа един новаторски и удачен начин да се представят качествата на S.Pellegrino и Acqua Panna на различните пазари.

Благодарение на уменията си Андреас допринася за създаването, споделянето и популяризирането на културата на консумиране на натурална минерална вода, като поставя акцент върху специфичните характеристики на всяка марка. Той определя S.Pellegrino и Acqua Panna като "съвършени минерални води, които се препоръчват за постигане на пълна наслада от добрата храна и вино".

Години наред Андреас Ларсон доказва своя опит, безупречен стил и знания в областта на храната и виното, което го превръща в истински специалист по вкуса.

След като завършва кулинарно училище, през 1990 г. Андреас започва да работи като главен готвач в продължение на няколко години.

Впоследствие решава да фокусира вниманието си върху вината и напитките. През 1999 г. Андреас получава дипломата си за сомелиер в "Restaurangakademien" в Стокхолм и в момента работи за ресторант PM&Vänner в град Ваксьо, Швеция. През 2001, 2002 и 2003 той печели титлата "Най-добър сомелиер на Швеция", през 2005 тя отново е негова. През 2004 е избран за "Най-добър сомелиер на Европа", а през 2007 - за "Най-добър сомелиер на света".

Андреас Ларсон, Acqua Panna и S.Pellegrino популяризират безценната роля на качествената натурална минерална вода за постигане на пълната наслада от едно гурме преживяване.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »