С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Ресторант на годината" за 2022 г. е... Niko'las 0/360

Бакхус, снимки Цветелина Белутова
24 Март 2023, 09:42
Share Tweet Pin it Share

На галавечеря и тържествена церемония от списание "Бакхус" раздадохме наградите "Ресторант на годината Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino". Големият победител е софийският Niko'las 0/360, като за шеф Цветомир Николов и неговия екип това е втори път, в който те печелят най-важния приз в ресторантьорския бранш у нас (първият бе за 2017 г.).

Домакин на церемонията на 23 март, четвъртък, бе 116-годишната аристократична сграда на Военния клуб в София. На сцената бяха връчени призове в още 7 категории, като две от тях бяха нови - "Десерт" и "Ресторант на път". 240 гости от България и чужбина - представители на ХоРеКа сектора, журналисти, гурме ентусиасти, личности от бизнес средите, както и десетимата души, горди да се нарекат #БакхусПосланик, присъстваха на галавечерята.




Тази година категориите за първи път бяха осем. Шест състезателни, включително новата категория "Десерт", оценявани от три различни професионални журита, и две - "Ресторант на читателите" и "Ресторант на път", избрани след отворено за публиката и читателите ни гласуване.
Ресторант на годината Бакхус,
Acqua Panna & S. Pellegrino
- Niko'las 0/360 -
  • Niko'las 0/360 - за втори път

    Niko'las 0/360 - за втори път "Ресторант на годината", на микрофона е шеф Цветомир Николов


Номинирани:
Chef's
Dieci
The Revolutionary Dining Room & Bar
Vienna Cafe and Restaurant
Космос
Вкусно място
- Talents -
  • Ресторант Talents с първа награда -

    Ресторант Talents с първа награда - "Вкусно място"


Номинирани:
Ahora
Cinecitta
Vienna Cafe and Restaurant
Айлякрия
СОЛ
Авторски почерк
- Esterhasi -
  • От името на Esterhasi наградата прие Цветомир Николов

    От името на Esterhasi наградата прие Цветомир Николов


ANDRe
Dieci
Hamachi-ni
La Capannina
Soul Kitchen
Вино и напитки
- Ahora -
  • Ресторант Ahora с награда за

    Ресторант Ahora с награда за "Вино и напитки"


Cinecitta
Niko'las 0/360
The Sea Terrace
Космос
Паваж
Дебют
- Jazu -
  • Награда

    Награда "Дебют" спечели Jazu


Номинирани:
Skabrin
Unica
Valere
Десерт
- Лале -

  • Ани Боланд, сладкарница

    Ани Боланд, сладкарница "Лале


Номинирани:
Altruist
Niko
Orsetti
Quince's Patisserie
Цукерня Савенко
Ресторант на читателите
- CUBO Рибарски -

  • МЕТРО България връчиха

    МЕТРО България връчиха "Ресторант на читателите" на "КУБО Рибарски"

Ресторант на път
- Come Prima -

  • Come Prima в Банско стана

    Come Prima в Банско стана "Ресторант на път" - нова категория

Наградите и менюто

За втори път статуетките бяха под формата на ръчно изрисувани керамични чинии, всяка със собствена концепция спрямо съответната категория, дело на студио Matzalo. 5-степенното меню представляваше околосветска обиколка: от Балканите до Скандинавието, от Черноморието до САЩ, дело на доказали се шеф-готвачи и техните помощници от кулинарна академия HRC. Всяко ястие съчетахме със специално подбрано вино, а десерта сервирахме в компанията на 12-годишно уиски.


  • шеф Ваня Пушкар представя ястието си

    шеф Ваня Пушкар представя ястието си



Кейси Ангелова /САЩ, България/
Вестител на пролетта: аспержи, радикио, репички, кремообразен мисо дресинг

Филип Спасов /България/
Изобилието на невидимите: тарама, рапани, паламуд, лющян

Ваня Пушкар /Сърбия/
Новата кухня на Балканите: целина, телешки опашки, виняк, пяна от сливи и жълъди

Марко Ботин /Италия, Дания/
Скандинавско-азиатски фюжън: бока д'оро, шампанско, стриди, юзу кошо, карфиол

Екип Marashlian Pastry /България/
Сутляш с боровинки: бадемов блат, кленов сироп, мус от мляко с ориз, намелака с бял шоколад, боровинки

На всяка маса имаше ръчно опечен хляб от ХляБА терапия,


Програмата и изненадите

Церемонията и 5-степенното меню бяха придружени от елегантните музикални изпълнения нa джаз квинтет "Партито на Вили и Мишо". Mastercard зарадваха четирима души с щедър подарък - пътуване и вечеря в ресторант TURK в Истанбул (2 звезди Michelin).

Екипът на Бакхус благодари на партньорите и съмишлениците за успешното провеждане на церемонията:
Acqua Panna & S.Pellegrino
Veuve Clicquot
The Singleton
Mastercard
Postbank
METRO Bulgaria
JTI
Kotanyi
Kikkoman
Piero
Red Devil Catering
HRC Culinary Academy
Kitchen 59
Tomeko
Мацало
ХляБА терапия
Elly's Supreme Taste
Liquid Entertainment
Зографов и син
Централен Военен Клуб София

Share Tweet Pin it Share

Реклама »