С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

"Винпром Русе" представя 15 проби вина на Винария 2009

"Бакхус"
17 Март 2009, 16:28
Share Tweet Pin it Share

Десетте проби от реколта 2008 ще се състезават в категорията "Млади вина", а за голямата награда "Златен ритон" и медалите ще претендират два купажа каберне совиньон и мерло, реколта 2007 г. и мерло лимитирана селекция, реколта 2005 г.  

За пръв път тази година ще се изготви и трета класация за "Вино от търговската мрежа". В нея Винпром Русе ще разчита на "Пристис Перфект", реколта 2007 – смес от каберне совиньон, мерло и пино ноар и "Пристис Премиум" – мерло, реколта 2004 г.

За първи път вината ще бъдат оценявани от двама чуждестранни дегустатори от Италия и Нова Зеландия и двама представители на големите търговски вериги. Четиримата ще допълнят групата от 16 български оценители, сред които е и главният технолог на "Винпром Русе" Бойка Стоева. Производственият директор Юлиян Йорданов ще бъде дегустатор на ракиите, където тази година русенският винзавод няма да има участие.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »