С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

International Wine Challenge обяви наградите си

Бакхус
13 Май 2009, 16:45
Share Tweet Pin it Share

Престижният английски конкурс International Wine Challenge 2009 в Лондон обяви наградите си. В конкурса са участвали общо 13 български вина, 9 са отличени като Commended.

Вината с бронзови медали са Solitaire Мерло 2007 и DB Мерло 2008 на "Домейн Бойар", Yatrus Syrah 2007 от Сакар на Тера Тангра, и Encore Syrah 2007 на Katarzyna Estate.

Всяка година организаторите канят 400 експерти на сляпа дегустация на над 9 500 проби вино. Тази година те бяха представени от рекорден брой страни – 41. Франция запази първото място по отношение на брой златни медали с 49, следвана от Австралия с 43 и Португалия на трето място с 36. Франция е на първо място и по общ брой на отличия – 729. Дания спечели първия си сребърен медал, а Мексико – първия си бронз. Тази година е рекордна и за английските вина със спечелените от тях общо 24 медала.

В същото време на Международния панаир на виното в Лондон /London International Wine Fair/ бяха обявени и резултатите на Световните награди за вино на сп. Decanter .

Тази година особено впечатление са направили словенските вина според списанието: Dveri Pax е спечелило девет медала, от които четири сребърни, а представителите на винарна Ptujska Klet си заминаха от Лондон със седем медала, един от тях – златен за Laski Rizling Sladko 2008.

Английските вина също са били отличени - Camel Valley Wines печели осем медала, включително един златен за бялото си Pinot 2005.

Пълният списък с резултатите, включително и бележките от дегустациите ще бъдат публикувани на 2 септември на decanter.com.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »