С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Събития

Традиции с гурме привкус: вина и автентични храни от България

сп. Бакхус
03 Февруари 2011, 15:56
Share Tweet Pin it Share

Дата: 17 февруари 2011
Час: 18:30 – 21:30 ч.
Място: ресторант Brasserie,
пл. "Райко Даскалов" №3

По време на всяка тематична дегустационна вечер ще имате възможност да придобието познания за основните принципи на взаимодействие между храната и виното. Водещият Вили Гълъбова ще ви помогне да откриете онази комбинация, от която да изпитате истинска наслада. Вие ще можете по приятен, развлекателен и интерактивен начин да опознаете и развиете вашите сетива да откриват ароматите, вкусовете и усещанията при съчетаване на виното с храна, и да ги споделите с останалите участници. Програмата ще включва теоретична и дегустационна част.
На 17 февруари ще имате възможността да разберете какво прави едно вино уникално, автентично, тероарно и как тези вина се съчетават със специфичните регионалните храни и вкусове.

Меню – програма:

Гост–готвач на вечерта е Валери Нешов,
носител на приза за "Авторска кухня" на сп. "Бакхус" за 2010 г.,
както автор и водещ на "Полуостровът на съкровищата" по "Фиеста ТВ".

............................................................
Зелено сирене от с.Черни Вит*
върху микс от листни зеленчуци и сезонни плодове,
овкусени с портокалов дресинг и печени ядки

Зейла Карловски Мискет 2009/2010
Загрей Бял Мавруд 2009
............................................................

Ролца от еленски бут от с. Харваловци
с бито мяхово сирене от с. Смилян
със сушени фурми върху цветни марулки и тиквичка

Тера Тангра Органик Мавруд 2008
Розе Мелник 2010 (Дамяница или Логодаж )
...........................................................

"Обгърнато" свинско филе в бекон
със спанак и сушени домати,
поднесено с пюре от смилянски фасул
и сос "Велуте " с крокмач от с. Ракита

ДБ Солитер Град Сепаж 2008
Загрей Виница Мавруд 2008
...........................................................

Плато с еленски бут от махала Харваловци гр. Елена,
крокмач от с. Ракита и зелено сирене от с. Черни Вит*
в чист вид

Нобиле Мелник 2007
Нобиле Руен 2009
ДБ Арс Лонга Мавруд и Рубин 2008
............................................................

Шоколадови трюфели

...........................................................

* Зеленото сирене от с. Черни Вит е продукт, чието производство се подкрепя от световната организация Slow Food.



Такса участие: 120 лв. с ДДС
Абонатите на сп. "Бакхус", както и участниците на предишни наши
събития, ползват 15 % отстъпка от цената. За двама или повече
записани участника 10 % отстъпка. Отделните видове отстъпки
не се ползват с натрупване!

Заявилите участие до 15 февруари 2011 г. получават 30 % отстъпка.



За повече информация и записвания:
тел.: 02/ 46 15 387 и 0899977274
е-mail: [email protected]

Share Tweet Pin it Share
13 Коментара
  • Anonymous
    проф.д-р.ф.н.Вучков
    12, 00, 05 Март 2011, 12:00

    Определено са необходими малко повече знания,рутина на създателите на списанието за да бъдат наистина адекватни в тон с потреблението и вече сравнително по-високото ниво на потенциялния клиент в едно заведение за хранене и развлечение.На мнение съм че такъв вид медия трябва да се ръководи от личности учили рестьорантьорство,а не сега в момента да се обучават по метода на слепия избор и напасването.Ще ме прощавате но преди да създавате конкурси от типа"Ресторант на..."би трябвало да притежавате мааалко повече обективизъм и доста повече професионални качества,които Вие ще ме прощавате -не притежавате.Благодаря Ви

    !
  • Anonymous
    Вили Гълъбова
    20, 01, 26 Февруари 2011, 20:01

    Уважаеми коментатори,
    Благодаря на всички за отношението, което взехте по новото ни начинание със сп. Бакхус. На Автора бих искала да кажа, че изборът на вина, макар и в средната ценова гама, бе изцяло подчинен на темата - автентични местни сортове. На Енолога само мога да пожелая да има доблестта да застане с истинското си име във форума или пред публиката за да имат възможност хората сами да преценят и сравнят компетентността и на двама ни. Благодаря на всички, които посетиха събитието ни и оставиха прекрасните си отзиви за вечерта. На всички останали странични наблюдатели и критици - [...]

    Read the full comment НАЗДРАВЕ!

    !
  • Anonymous
    Джун Йошида
    16, 11, 23 Февруари 2011, 16:11

    няма нищо лошо в това да се представят чисто български продукти, непознати на масовия потребител. зеленото сирене е убийствено и по-нищо не отстъпва на кабралес и горгондзола например. колкото до вината съм съгласен...в случая 120 лева не са малко.

    !
  • Anonymous
    автор
    22, 32, 14 Февруари 2011, 22:32

    може човека,продава вие като сте бездарници и неможете да продавате и да готвите или да разбирате от вино,пишете по форумите и завиждайте и злобеите.

    !
  • Anonymous
    автор
    22, 27, 14 Февруари 2011, 22:27

    ей тоя валери нешов стана милионер бе братче,само сирена продава и трупа милиони.

    !
  • Anonymous
    Zapoznat
    20, 44, 13 Февруари 2011, 20:44

    Стига сте пласирали сирената на г-н Нешов навсякъде-ясно я че сте си партия с него..на всички ни..направете нещо по-стойностно като меню и вина не се излагайте повече

    !
  • Anonymous
    енолог
    20, 37, 13 Февруари 2011, 20:37

    Оставете вината колеги ,ами и за 12о лв Вили Гълъбова да ви говори за вино .Смях в залата.Толкова е разбирачка ,мале мила.Дали ще има хора на тази вечеря ,хаха те трябва да са или невежи или луди.

    !
  • Anonymous
    автор
    10, 41, 10 Февруари 2011, 10:41

    Голям майтап са вината. Не стига, че производителите им ги дават фрий, а и куверт от 120 лв., недопостимо е! А и тези софистицирани ястия, какво им е традиционно българското, а и Брасери въобще не подхожда на такава тема на дегустацията. Успех ви желая все пак!

    !
  • Anonymous
    Рататуй
    23, 41, 09 Февруари 2011, 23:41

    Наистина посредственни вина и безхарактерна храна.
    Любимото ни списание вече 2 години не струва и пет стотинки,жалко за името ,и за труда на хората които стояха зад Бакхус толкова време.Дано тази трагикомедия в редакцията свърши скоро.

    !
  • Anonymous
    АНАНДА
    23, 20, 09 Февруари 2011, 23:20

    АКО НЯКОЙ МЕ ПОКАНИ МОЖЕ И ДА ОПИТАМ ЕДНА ЧАША ВИНО

    !
  • Anonymous
    Ники Рах
    17, 05, 09 Февруари 2011, 17:05

    Да изтровим туристите с тези вина!!! За 120 лв дайте нещо по-бутиково. Имаме прекрасни бутикови вина.

    !
  • Anonymous
    ZANZIBAR
    15, 57, 08 Февруари 2011, 15:57

    ПРАВ СИ КОЛЕГА , ТОВА СА ПЛАТЕНИ РАБОТИ И ТЕЗИ МОГАТ-ДА СИ ПРОВЯТ КАКВОТО ИСКАТ,НО ДА СИ ЯДАТ ЧОРБИТЕ САМИ И ДА СИ ПИЯТ-ТЕРАТА И ДОМЕЙНО.
    СПИСАНИЕ БАКХУС ИЗКРИВЯВА КУЛТУРАТА НА ВИНОТО-ДЕМЕК НАГЛАСЕНИ НЕЩА.

    !
  • Anonymous
    автор
    11, 13, 08 Февруари 2011, 11:13

    Абе, г-жа Гълъбова, имате се за величие, а не можете да излезете от рамката на глупавите масови вина, напъвани и рекламирани и омръзнали вече на хората. Пуст домейн бойар, пусти "бутикови" милион бутилки тера тангра, и козметична компания и вино Зейла.

    ЦЦЦЦ... и как ше образовате българина, като все боклуци му поднасяте... Че па и 120 лв.

    Ами ще дам 135 и ще отида на вечеря с Димо Димов и GAIA, a не шльокавици...

    !

Реклама »