С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Вина

Бели вина, бял хоризонт

Михаил Ванчев
08 Октомври 2013, 11:41
Share Tweet Pin it Share

Винарска къща Русе - "Левента" 

"Като цяло сме доволни от реколта 2012, въпреки сухото лято", казва Росен Георгиев – управител и технолог на винарска къща Русе - "Левента". Отражението е върху количествата бяло грозде, което е по-малко в сравнение с 2011 г. Гроздоберът започва две седмици по-рано от обичайното просто защото е дошъл подходящият момент. "Това беше нашият подход да съхраним ароматите при белите вина", обяснява г-н Георгиев. 

През 2012 г. винарска къща Русе - "Левента" е винифицирала 152 тона грозде от сортовете совиньон блан, траминер, врачански мискет, мускат отонел. За пръв път винарите от Русе експериментират и с малки количества ризлинг. 

Всички бели вина са позиционирани в среден и висок ценови клас, защото отлежават в 350 собствени дъбови бъчви, 72 от които са нови. 

"Търговската марка на белите вина от Русе е "Левент". Обичайните ни вина с този бранд са Совиньон блан, Шардоне барел ферментед, Траминер, Траминер и Врачански мискет", обяснява г-н Георгиев. А най-добрите бъчви от всяка партида шардоне и траминер формират серията "Гранд селекшън". Серията "Виктори" е в средния ценови клас. 

Реколта 2012 г. още не се е появила на пазара, но Росен Георгиев съветва "непременно да дегустирате нашето Траминер гранд селекшън, защото виното е запомнящо се". 

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  бяло вино, вино
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    18, 53, 01 Януари 2014, 18:53

    Източните региони са добри за бели вина.Само влагата е проблем:)

    !
  • Profile preview
    Салмонела
    15, 52, 18 Октомври 2013, 15:52

    Южен склон, песъчлива почва, 15% наклон на терена...

    УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!

    ! Оценка
        +1

Реклама »