С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Най-новото

Новини

Vin’N’Bar - българското вино вече и на малкия екран

Vin’N’Bar - българското вино вече и на малкия екран

Бакхус
24 Ноември 2021, 15:41

Гледаме и опознаваме изби и сортове всяка неделя по Bulgaria ON AIR

Новини

DiVino.Taste 2021: С вино в джоба

DiVino.Taste 2021: С вино в джоба

Бакхус
16 Ноември 2021, 17:34

Защо си струва да обърнете внимание на мобилното приложение на DiVino в навечерието на най-голямото изложение на изби у нас

Новини

Марк Гало, Hopfmeister: Крафт бирите отварят вратата към цял свят от нови вкусове

Марк Гало, Hopfmeister: Крафт бирите отварят вратата към цял свят от нови вкусове

Андреа Пунчева
15 Ноември 2021, 17:50

Интервюто е част от серията, посветена на младото поколение занаятчийски пивовари в Бавария

Реклама

Шеф Андре Токев с изненадващ грил експеримент
20 Август 2021, 12:32

Откривателят на нови концепции подготви специално гурме меню, за да изпита уменията на кандидатa за су-шеф, интелигентния грил Tefal OptiGrill Elite

Новини

Adiós, avocado!

Adiós, avocado!

София Павлова
11 Ноември 2021, 10:58

Грах, шамфъстък, паста от тиквени семки - алтернативата на един от най-популярните плодове в света

Новини

DiVino.Taste 2021: възход за българското вино

DiVino.Taste 2021: възход за българското вино

Бакхус
05 Ноември 2021, 11:27

Три ноемврийски дни, посветени на близо 70 български производители и над 450 бутилки

Вино

ОТ БРОЯ: "Хараламбиеви" и новата надежда за винения Плевен

ОТ БРОЯ: "Хараламбиеви" и новата надежда за винения Плевен

Ани Коджаиванова
04 Ноември 2021, 12:28

Семейната изба привлече вниманието с възраждането на местния сорт кайлъшки мискет и впечатлява с чистите си тероарни вина

Хора

Пако Ронсеро: един шеф-готвач между Michelin и Iron Man

Пако Ронсеро: един шеф-готвач между Michelin и Iron Man

Ивайло Харалампиев, Мадрид Снимки: архив на Пако Ронсеро
04 Ноември 2021, 09:13

Говори създателят на Sublimotion, смятан за "най-скъпия ресторант в света", който сега е на гастрол в Дубай

Новини

Отиде си създателят на тирамисуто

Отиде си създателят на тирамисуто

Бакхус
03 Ноември 2021, 11:50

Няколко думи за любимия десерт, дело на ресторантьора Адо Кампеол

Новини

ОТ БРОЯ: Драгашани, не Дракула

ОТ БРОЯ: Драгашани, не Дракула

Марина Караконова
02 Ноември 2021, 13:27

Чудатите любовни истории и чудните вина на три румънски изби

Новини

Големите творци и храната: Мигел де Сервантес

Големите творци и храната: Мигел де Сервантес

Владислав Христов
30 Октомври 2021, 10:07

Най-знаковият за испанската литература писател противопоставя духовното срещу прагматичното. Кое е по-засищащо?

Вино

Ревю: изба Planeta, Сицилия

Ревю: изба Planeta, Сицилия

Текст и снимки: Андреа Пунчева
21 Октомври 2021, 22:38

Дегустация в бяло на 6 вина от местни и международни сортове, внасяни от Vayk

Новини

ОТ БРОЯ: Не бягай от страха. Изяж го.

ОТ БРОЯ: Не бягай от страха. Изяж го.

София Павлова
20 Октомври 2021, 10:48

Буболечка на клечка, щурче на парче

Новини

ОТ БРОЯ: Маслини на три полуострова

ОТ БРОЯ: Маслини на три полуострова

Анна Петкова
22 Октомври 2021, 17:12

Не Хубавата Елена, а търговията със зехтин казват, че е истинската причина за Троянската война

Новини

Артишок и зехтин: тънкости при дегустацията

Артишок и зехтин: тънкости при дегустацията

Анна Петкова
14 Октомври 2021, 13:13

Тя е също толкова вълнуваща и многопластова, колкото тази на виното - ето какво трябва да знаете

Новини

Сельодка, или голямата заблуда: част II

Сельодка, или голямата заблуда: част II

Рубен Лазарев
06 Октомври 2021, 11:49

Две рецепти за сельодка у дома така, както са ги приготвяли в царска Русия

Новини

36 ч. вино в Северна Македония не стигат

36 ч. вино в Северна Македония не стигат

Текст и снимки: Андреа Пунчева
05 Октомври 2021, 08:04

Вранец, кратошия и... гренаш блан: разходка из изби и лозя оже би най-добрият повод да отскочим до съседката ни за уикенда

Новини

Сельодка, или голямата заблуда: част I

Сельодка, или голямата заблуда: част I

Рубен Лазарев
29 Септември 2021, 16:01

Всичко, което трябва да знаем за класическата руска сельодка, нейното правилно приготвяне и консумация

Новини

"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021

"Космос" стана "Ресторант на годината" за 2021

Бакхус, снимки Цветелина Белутова
01 Октомври 2021, 12:00

Всичко, което искате да знаете за церемонията и наградите "Ресторант на годината 2021 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino"

Новини

ОТ БРОЯ: Да празнуваме! Но какво?

ОТ БРОЯ: Да празнуваме! Но какво?

Марина Караконова
27 Септември 2021, 13:16

От кухнята на кампаниите за прокупац и вранец в очакване на Деня на мавруда

Новини

Шеф Деница Дойнова: лесна рецепта за шоколадов десерт

Шеф Деница Дойнова: лесна рецепта за шоколадов десерт

Бакхус
23 Септември 2021, 10:16

Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен десерт

Новини

Давид Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021

Давид Муньос, №1 на The Best Chеf Awards за 2021

Ивайло Харалампиев
20 Септември 2021, 00:10

Кои са най-добрите шеф-готвачи в света на 2021 г. и защо - наградите бяха раздадени на гала церемония в Амстердам

Новини

Шеф Давид Скоко за "Бакхус": Красотата на нашата кухня е в нейното разнообразие

Шеф Давид Скоко за "Бакхус": Красотата на нашата кухня е в нейното разнообразие

София Павлова
16 Септември 2021, 23:53

Интервю с хърватския шеф готвач, който посрещна Гордън Рамзи за новия сезон на "Кулинарният изследовател"

Новини

Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат

Шеф Веселин Дойков: бърза и лесна рецепта с български розов домат

Бакхус
14 Септември 2021, 09:39

Един от шеф готвачите за гала вечерята "Ресторант на годината 2021, Бакхус, Acqua Panna & S. Pellegrino" с идея за вкусен сандвич

Новини

Артишок и зехтин: вкусовете, ароматите и органолептиката

Артишок и зехтин: вкусовете, ароматите и органолептиката

Анна Петкова
08 Септември 2021, 21:05

В extra virgin летливите съединения надхвърлят 100 на брой, а и да не забравяме, че генетично записаните сортове маслини са над 1200!

Новини

ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде

ОТ БРОЯ: Градът е гладен и заведение дебне отвсякъде

Андреа Пунчева, Ани Коджаиванова, Марина Караконова
08 Септември 2021, 10:23

Не само чашата, но и чинията следва винаги да е наполовина пълна. Разговор със 7 заведения по повод COVID мерките и бъдещето на сектора.

Новини

Чаените чудеса на Маш Митака

Чаените чудеса на Маш Митака

Текст и снимки: Владислав Христов
07 Септември 2021, 14:20

На какво с най-голямо удоволствие би се отдал потъналият в нищоправене в Пловдив човек? На пиене на коктейли, разбира се!

Храна

ОТ БРОЯ: На първа среща с българския морков

ОТ БРОЯ: На първа среща с българския морков

Александър Кюркиев
30 Август 2021, 16:47

Интересното е, че морковът е възлют. Още по-интересното е, че не е морков

Храна

ОТ БРОЯ: А съседите какво ще (по)кажат?

ОТ БРОЯ: А съседите какво ще (по)кажат?

София Павлова
23 Август 2021, 11:56

Кулинарни блогъри от Балканите, от които да научим туй-онуй

Хора

Снежната страна на Кейичи Ияма

Снежната страна на Кейичи Ияма

Владислав Христов
15 Август 2021, 12:48

На 95 г. той беше най-възрастният японски барман, а неговият коктейл Yukiguni е наследството му

Новини

ОТ БРОЯ: Едно кафе с ракия, моля

ОТ БРОЯ: Едно кафе с ракия, моля

Магдалена Гигова
12 Август 2021, 11:42

Посланикът на Албания Н. Пр. Доника Ходжа за бюреците, гозбите, виното и Ривиерата. Тяхната, разбира се, не френската

Хора

ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите

ОТ БРОЯ: Мария, която принадлежи на Балканите

Андреа Пунчева
09 Август 2021, 11:41

Фотограф, победител в последния сезон на състезанието MasterChef и вдъхновител - запознаваме ви с Мария Жекова

Новини

Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta

Кулинарна приказка по италиански: успехът на Cinecitta

София Павлова
04 Август 2021, 15:51

Световен кулинарен гид отличи ресторанта Cinecitta с две "скариди" за забележителен вкус

Новини

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Словения

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Словения

Бакхус
14 Юли 2021, 17:32

Словения, страна с автентични вкусове и новаторска кухня, е сред задължителните спирки на всеки пътуващ гурман тази година

Храна

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия

Някои звезди са на небето, други - в балканското меню: Хърватия

София Павлова
12 Юли 2021, 14:00

Вдъхновени от тематиката на летния брой на Бакхус ви разхождаме из балканските ресторанти, носители на звезда Michelin

Новини

Български изби са сред отличените на тазгодишните награди на Decanter

Български изби са сред отличените на тазгодишните награди на Decanter

Бакхус
09 Юли 2021, 10:43

DWWA отличи 14 български изби с общо 40 медала

Места

Камбаната на чаената култура

Камбаната на чаената култура

Текст и снимки: Владислав Христов
22 Юни 2021, 11:34

Над 400 вида чай от четири континента се помещават в 100-годишната къща в Пловдив, посветена на напитката

Реклама »