С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Реклама

Международно състезание за изкуството на храната в хотела

eventA Communications
23 Април 2015, 10:43
Share Tweet Pin it Share

От 15 до 17 май в Majestic Beach Resort, Слънчев бряг ще се проведе първото издание на Балканска Кулинарна Купа "ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА". На състезанието ще бъдат представени тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите. Ще бъдат обменени нови идеи и кулинарни техники. Събитието ще затвърди силните позиции на F&B обслужването по българското Черноморие и се осъществява благодарение на генераленото партньорство на МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ.

Кои са най-важните детайли в приготвянето на пет степенно меню за блок маса в големите хотели? Какво освен бързина и професионализъм трябва да владеят най-добрите готвачи? Как изкуството на карвинг декорацията се превърна във водещ акцент в хотелското хранене? Това са част от въпросите, които ще получат отговор на впечатляващото кулинарно събитие, което ще съвпадне с откриването на сезон лято 2015.

В състезанието ще участват отбори от Сърбия, Румъния, Хърватска, Македония и Турция, а в журито ще присъстват доказани професионалисти от тези страни, гости от централноторъководство на METRO CACH & CARRY, както и представители на международни туристически агенции. Като гости са поканени собственици на хотели и ресторанти от различни български, сръбски и македонски курорти, туристически оператори и агенции.

Организатор е Българската Карвинг Асоциация. Основната движеща сила в организацията на състезанието е на екипът Веселина Славчева и Валери Нешов, доказали се многократно като професионалисти в световен мащаб. Освен организатор на Българската Карвинг Асоциация, Веселина Славчева е и два пъти вице световен шампион и носител на 18 международни награди по карвинг, съдия клас "В" в WACS (World Association of Chefs Societies). Валери Нешов е носител на награда в категория "Авторска кухня" за 2010 г. на списание Бакхус, печелил четири поредни години и приза ресторант на публиката с ресторанта "Отвъд Алеята Зад Шкафа". Водещ на състезанието ще бъде Елица Котева - шеф-готвач на ресторант "Друзия" и водещ на кулинарната рубрика в предаването "На кафе".

Балканска Кулинарна Купа "ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА"ще се осъществи с любезното партньорство на БХРА - Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, АБТТА - Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти и БАТА - Българска асоциация на туристическите агенции.

Повече информация следете на Facebook/Balkan Culinary Competition

Share Tweet Pin it Share

Реклама »