С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Новата мишена е Монтепулчано

Бакхус
11 Юни 2008, 12:47
Share Tweet Pin it Share


Италианската финансова полиция затвори Vecchia Cantina di Montepulciano и конфискува много от вината им, докато разследваше дали те не са смесени с вина произведени извън Тоскана. Vecchia Cantina са един от най-големите производители Vino Nobile di Montepulciano. Освен тях се разследват и няколко други местни изби.
Според италианските закони Vino Nobile di Montepulciano се прави от най-малко 70% санджовезе, а останалото грозде трябва да е отгледано в региона на Монтепулчано.
Миналата седмица президентът на Консорциума на производителите на Vino Nobile di Montepulciano Лука Гатавеци доброволно се оттегли временно от поста си, заради течащото разследване в собствената му изба Gattavecchi.
В момента президент на консорциума е Федерико Карлети, собственик на Poliziano. Според него избата му е била разследвана по същите подозрения и те са били снети.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »