С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Ресвератролът помага и за отслабване

Бакхус
18 Юни 2008, 14:43
Share Tweet Pin it Share

Ресвератролът, химичен компонент на червеното вино, който все по-задълбочено се изучава от медицината, може да ограничи затлъстяването, като не позволява на мастните клетки да се развиват. Проучването с това твърдение е представено в понеделник на 90-тата годишна среща на Обществото на ендокринолозите в Сан Франциско. Екип от учени от Университета в Улм, Германия, докладваха, че ресвератролът има потенциал, като хранителна добавка, тъй като едновременно спира натрупването на тегло и предотвратява здравните проблеми свързани със затлъстяването, като диабет тип 2 и запушването на артерии.

Дозите от ресвератрол използвани в проучванията отговарят на консумацията на няколко бутилки вино, което предполага, че добавянето на веществото в храната ще е по-ефективно от пиенето на вино. Положителните резултати за здравето силно зависят от дозтата т.е. колкото повече ресвератрол се приема, толкова влиянието му е по-силно.




Въпреки, че д-р Фишър-Позовски, детски ендокринолог в университетския научен екип е доволна от резултатите, тя предупреждава: " Трябва да се има предвид, че е възможно да съществуват странични ефекти. Все още няма достатъчно надеждни изследвания на действието на ресвератрола при хората."

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Anonymous
    köpa cialis
    12, 01, 21 Юли 2009, 12:01

    Lb9wTW arpapoqo jkccphzc tcalzwvu

    !

Реклама »