С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Без транс-мазнини в ресторантите на Ню Йорк

Бакхус
26 Юни 2008, 13:13
Share Tweet Pin it Share

Тези мазнини естествено се съдържат в млякото и месото на преживните животни, като кравите и овцете, но в малко количество – не повече от 5%. Хидрогенирането на растителните мазнини, които ги превръщат от течни в твърди при стайна температура превръща мастните киселини в транс-версията им и така количеството им от 0 се качва на поне 40%. Транс мазнините доказано покачват нивата на лошия холестерол в човешкия организъм и така увеличават риска от сърдечни заболявания у консуматорите.

Основните продукти, които съдържат хидрогенирани растителни масла са маргарините и други специални  мазнини за готвене, най-вече за пържене в маслена баня. Изискванията на наредбата са съдържанието на транс мазнини да е по-малко от 0,5% за порция.
Хидрогенирани мазнини се съдържат и в много промишлено произведени храни като чипса и многобройните сладкарски изделия. Продажбата на тези продукти не се регулира от наредбата, която е срещнала голямо одобрение от страна на хората в хранителния бизнес на Ню Йорк. Дори големите фаст фуд вериги МакДоналдс и Бъргър Кинг вече са започнали да изключват вредните химически съединения от своите продукти.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »