С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В САЩ отново могат да пият Брунело ди Монталчино

Бакхус
04 Юли 2008, 12:34
Share Tweet Pin it Share

Вчера сутринта в Монталчино, Тоскана италианският министър на земеделието Лука Зая и посланикът на САЩ в страната Рон Спогли обявиха, че Италия ще продължи да изнася Брунело ди Монталчино в САЩ, коиот са най-големият чуждестранен пазар за тези вина.

Министърът представи пред пресата указ, с който се създава процедура за сертифициране на Брунело ди Монталчино, предназначено за износ в САЩ и с това даде възможност за прекратяване на заплахата от ембарго на вноса.

Сертифицирането ще се извършва от офиса на Централния инспекторат за контрол на качеството на храните във Флоренция. След проучване на лабораторните анализи и съпътстващите документи, офисът ще издава сертификат за 100% съдържание на санджовезе в рамките на 15 дена.

От финансовата агенция за алкохола и тютюна на САЩ, които отговарят за вноса на вино в страната обявиха, че изготвената процедура напълно задоволява изискванията им.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »