Причината беше участието им във фестивала "Европейски култури и вкусове", чиято мисия е да натрупа и обедини концепции, опит, исторически, социологически и философски гледни точки по темата за храненето, корените и културната идентичност на кулинарията в Европа.
Българският шеф-готвач Пеньо Иванов (ресторант ForEgo в "Експо хотел", София), беше единственият представител за Източна Европа. Спазвайки изискванията на фестивала, той състави своето меню "Тиволи", използвайки сьомга, италиански зехтин и елзаско вино.
| Меню "Тиволи" Канапета от поширани миди "Сен Жак" и филе от пушена сьомга, поднесени със сметанов сос Печени червени чушки и мариновани гъби, поднесени с босилеков дресинг Хапки от патешки дроб върху гнездо от карамелизирани ябълки и лук Крем карамел с ананас, ванилов сладолед и гранита от ананас |
7 есенни кулинарни празника в Европа, заради които си струва да пътувате
От Дуранкулак до Варна. По дирите на вкусната храна
От Рим до Хонконг: Bar Leone оглави класацията The World’s 50 Best Bars 2025
.