С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

"Скинос Мастиха" навлиза в България

Бакхус
27 Ноември 2008, 13:01
Share Tweet Pin it Share

Изработвана от смолата на "плачещо дърво", което расте единствено на средиземноморския остров Хиос, тя е препоръчвана от Хипократ заради лечебните си свойства.
 
В древна Гърция смолата "мастиха" е високо ценена заради лечебните си свойства, като диджестив и освежител за уста. Римските императори подправят виното си с нея, а в харема на Султана ценят тонизиращите й свойства.
 
Сега "Скинос" (от древногръцки – мастиха) вече се намира и на българския пазар, на който няма неин аналог. Напитката е уникална по рода си, а и може да се използва в учудващо много комбинации – чиста, с лед, на шотове, sour (с лимонов сок, ангостура битер и белтък), дори в коктейли като Manhattan и Martini.
 
Чиста, като диджестив, се консумира най-често преди или след вечеря, силно охладена. Подходяща е и към някои десерти. Твърди се, че има антибактериални свойства и дори, че лекува язва.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  алкохол, Гърция

Реклама »