С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Нестле създава първата професионална бариста академия в България

Бакхус
14 Януари 2009, 16:09
Share Tweet Pin it Share

В средата на месец февруари 2009 г. ще бъде открита първата Бариста Академия в България, по инициатива на Nestle Professional, специализирано звено на Nestle за предоставяне на решения за бизнеса - храни и напитки за консумация вън от дома.
Партньор на инициативата е гръцката компания Nextmedia Hellas, която организира професионалните семинари на Бариста Академията в Гърция. В рамките на Академията едни от най-добрите професионалисти в приготвянето и поднасянето на кафе и кафе-напитки в света ще предадат своя опит и познания на бармани, баристи, собственици и управители на заведения с цел обединяване на науката за съвършено приготвяне на кафе-напитки и ежедневната работа в кафетерии.
Статистиката показва, че в България има над 20 000 заведения за кафе, като 98% от консумацията на напитки се осъществява на място, в заведението. За сметка на това от качеството на обслужването има какво още да се желае, което е и основата за идеята на Nestle Professional. "С лансирането на Бариста Академията в България, Nestle Professional си поставя за цел да създаде един професионален център за обучение и да предложи на бъдещите професионални баристи оптимални знания, умения и практически опит в приготвянето и предлагането на специални гурме напитки. Академията е дългосрочен проект, който ще ни позволи да споделяме идеи и решения с нашите клиенти, които удовлеторяват и надхвърлят очакванията на крайните потребители, предлагайки им нов "напитков" свят", коментира мeниджърът на Nestle Professional за България Петър Стоилов.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  кафе

Реклама »