С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Четири коняка "Камю" бяха представени в София

horemag.bg
10 Февруари 2009, 12:03
Share Tweet Pin it Share

Регионалният търговски директор на "Камю Коняк" Йеспер Готар представи четири от водещите продукта на марката - VSOP Elegance, XO Elegance, XO Borderies и Vintage Cognac 1974.
"Камю" е един от петимата най-големи производители на коняк след Хенеси, Реми Мартен, Мартел и Курвоазие и най-големият семеен производител, каза Йеспер Готар. На петимата големи се падат 85% от производството и продажбите на коняк.
За приготвянето на напитката се използват 95% грозде юниблан и 5% фолбланш и коломбар. Сокът преминава двойна дестилация в  съд със специална камбановидна форма, като дестилирането става от жътвата до 31 март.
"Да правиш невероятен коняк е лесно. Всичко, което ти трябва, е богат пра-прадядо, прадядо, дядо и баща, които са го правили преди теб!", така шеговито описва тайната на превъзходния коняк Сирил Камю, който в момента управлява компанията и е производител пето поколение. Истината обаче е, че всеки продукт от марката е резултат от дълъг творчески процес, в който педантичното внимание към детайла върви ръка за ръка с възвишеното вдъхновение. Доказателство за това са и множеството награди, сред които са и призовете "Най-добър коняк в света" през 1984, 1987, 1989 и 1999 година от най-престижния международен конкурс за вино и напитки (International Wine&Spirits Competition - IWSC).
Компанията има и медал за най-добра презентация  на Extra заради кутията, която е по-тясна от бутилката.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  коняк

Реклама »