С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Математичка създаде формула за перфектната палачинка

Бакхус
25 Февруари 2009, 14:23
Share Tweet Pin it Share

100 - [10L - 7F + C(k - C) + T(m - T)]/(S - E)
Това е пълната формула за идеалната закуска. Според 
откривателката й, най-важната променлива в нея е Т - реалната температурата
на 
тигана. Останалите компоненти в сложното уравнение са L - броят на 
бучките в тестото, С е неговата консистенция, F е качеството 
на обръщане на палачинките, а k е идеалната консистенция.
Идеалната температура на тигана е представена от буквата m, а S е 
времето, за което сместа трябва да престои преди да бъдат направени 
палачинките. S е равно на около 20 минути, в които е добре тестото да 
се остави да втаса, за да може брашното да попие добре в млякото. Е 
показва колко трябва да престоят сготвените палачинки преди да бъдат 
изядени. Колкото по-близък до 100 е резултат от уравнението, толкова 
по-хубава ще стане палачинката.
"Първото нещо, което трябва да направите, е да сгорещите съвсем точно 
тигана. Когато олиото започне леко да дими, трябва да сложите сместа в 
тигана", обяснява домакинята. Важно е и тиганът да не е прекалено голям, 
за да може да обръщате палачинките (ако умеете да го правите във въздуха).
Последният съвет на професора по математика е палачинките да се сервират 
горещи, направо от тигана, овкусени с лимон и захар.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Anonymous
    dzeovc vqibw
    12, 24, 25 Март 2009, 12:24

    zmgyq agwur jwdehb oqzxdptse lsukf rzay sxvdek

    !
  • Anonymous
    автор 25 Февруари 2009, 17:29

    This comment has been hidden by the moderator because it contained .

Реклама »