С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Сертификатът "Зелена къща" вече е факт

Бакхус
27 Февруари 2009, 13:25
Share Tweet Pin it Share

През 2008 г. БААТ стартира схема за сертификация на качеството на къщите за гости и семейните хотели в България. Сертификатът се присъжда съобразно критериите на Европейския център за еко- и агротуризъм, ЕСЕАТ за устойчив туризъм. Основните параметри на предлагането, които подлежат на оценка, са ефективно използване на вода и енергия, управление на отпадъците, информация за клиентите, принос към местната икономика, отговорно отношение и информация за местната природа и култура, сигурност и комфорт на настаняване.
2009 г. е обявена за година на селския и екотуризъм от Държавната агенция по туризъм. В името на тази идея от БААТ  се стремят да подпомогнат по-добрата разпознаваемост на селския туризъм и подобряване на качеството на предлагането му. Това включва обучение в добри практики на домакините на къщите за гости в България. 
В къщите за гости и семейните хотели със знака "Зелена Къща" на преден план е изведено гостоприемството, екологичността и традиционната за региона атмосфера и бит на българския дом. Всеки домакин е и се чувства ангажиран към опазването на природата и полага усилия, за да ограничи негативното влияние от своята дейност.
Списък с всички обекти в България, вленове на Българската асоциация за алтернативен туризъм можете на намерите на сайта.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »