С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Министър-председателят на Великобритания замразява митата за вино

Бакхус
25 Март 2009, 15:57
Share Tweet Pin it Share

Последният доклад от the All-Party Parliamentary Wine and Spirit Group, група, състояща се от политици с интереси към винената индустрия, подчертава щетите, които тя е понесла миналата година заради увеличаването на таксите.

На среща на комисия от шестима видни представители на индустрията, състояла се през февруари в Камарата на общините, се разисква влиянието, което скорошните увеличения на таксите ще има върху винената търговия. Групата политици призовава правителството да размисли за решението си да се въведе увеличение от +2%, съобразно инфлацията.

"Ще е добре правителството да приема съвета ни и да го отнесе до разискване", казва Гай Уудуърт от Decanter.com, който също участва в срещата. "С увеличаването на налозите два пъти през миналата година, правителството принуди потребителите да се обърнат към вина от по-нисък ценови клас, съответно и към по-ниско качество. Което доведе до безобразни отстъпки от страна на търговците на дребно".

Според членовете на комисията, замразяването на таксите ще подтикне търговците да зареждат по-качествени вина и ще окуражи потребителите отново да търсят по-качествената стока.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Великобритания, вино, мита
1 Коментар
 • Profile preview
  Нефертити
  06, 52, 07 Май 2013, 06:52

  Всичко, което вреди трябва да се замразява

  Предразсъдъците са за ограничените.

  !

Реклама »