С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Новите регулации на ЕС за винопроизводството влязоха в сила

Бакхус
04 Август 2009, 12:20
Share Tweet Pin it Share

  Новите регулации на ЕС влязоха в сила от 1 август с надеждата, че така ще настъпят нови, и по-добри времена в европейската винена индустрия. Горещите дебати по темата между земеделските министри на страните-членки, приключили през декември 2007 г., целяха да се постигне ново ниво на конкурентноспособност и да се устои на натиска на вината от Новия свят.

Другите цели са опростяване на системата на географските обозначения, специална тригодишна схема, която ще насърчи неконкурентните производители да излязат от бизнеса и обратно, прилагане на системи за предотвратяване на свръхпроизводство.




Мариан Фишер Бьол, Комисарят по земеделие и развитие на селските региони заяви за сп. "Декантер":
"Страните-членки и производителите имат чудесния шанс да се възползват от новия режим... Убедена съм, че това е повратна точка в историята на този сектор."

По данни на OIV /Международната организация по лозята и виното/ Новият свят се радва на скок в продажбите на вина от 3 процента през 1990 до 30 през 2008 г.
Новите разпоредби може да прочетете на страницата на Изпълнителната агенция по лозата и виното:

http://www.eavw.com/bg/a.php?id=reg_new2009

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар

Реклама »