С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Виноценители обявиха тревога за Мозелския ризлинг

Бакхус
29 Юни 2010, 16:58
Share Tweet Pin it Share

Планове да се построи един от най-големите мостове в Германия и четирилентова магистрала в долината на река Мозел, където се прочутите ризлингови насаждения, разгневи местните производители и световната винена общественост, съобщава ВВС. Магистралата ще се издига на 160 м. височина, ще е широка 29 м. и дълга 1,7 км.

Местните хора са убедени, че това ще засегне туризма, който е основният източник на доходи в района. Мостът и магистралата освен това ще развалят гледките към една от най-красивите долини в света. Вече е изпратена петиция до германския парламентас над 11 000 подписа от цял свят.

Тези, които поддържат идеята за строежа смятат, че той не само няма да засегне туризма, но и ще го подпомогне, защото магистралата и мостът ще дадат възможност на повече хора от Белгия и Холандия да пътуват до Мозел, а също ще улесни и самите германци, защото мостът ще се превърне в ключова врюзка между източната и западна част на страната.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »