С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

В София започва Балкански фестивал на ракията

Бакхус
09 Октомври 2013, 15:38
Share Tweet Pin it Share

Първият Балкански фестивал на ракията започва на 24 октомври в Софийския Дворец на културата от 11:00 часа. На него ще бъдат представени ракии от български производители, както и други традиционни високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия - посетителите ще могат да дегустират над 150 вида дестилати. Сред тях и някои по-специални, като рядката розова ракия, български орехов ликьор и много нови и непознати български марки, представени единствено и специално за събитието. Посетителите ще имат възможност да закупят напитките на цени на производителите директно от изложението.

В рамките на феста ще може да бъде разгледана изложба от лимитирани серии и отлежали ракии от страната и региона. След 17:00 часа ще бъдат показвани коктейли на базата на ракия. В специално обособена "Мезе зона" ще могат да се дегустират най-добрите комбинации на храна с различните високоалкохолни напитки. Шеф-готвач Сидония Радева ще покаже как може да се готви с ракия, както и възможности за представяне на напитката с други храни.

За доброто настроение по време на Балканския фестивал на ракията ще се погрижат музикантите от Берковска духова музика. Програмата на фестивала включва още майсторски класове и лекции, свързани с традициите и производството на балканските напитки. Гост-лектор и сомелиер от Турция ще проведе курс, свързан с производството и дегустацията на традиционните турски напитки.

Пропускът за фестивала може да бъда купен на място, онлайн и чрез ticketpro. Цената от 7 лв. включва дегустациите на място, както и участие за различни награди и изненади в тридневната програмата на Балканския фестивал на ракията. Фестивалът ще продължи до 26 октомври.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
 • Profile preview
  ПАВЛА
  23, 48, 26 Октомври 2013, 23:48

  Македанците ми събраха очите с лозовата си ракия от Тиквеш. Който не я е пробвал, е сбъркал много.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.

  ! Оценка
  -2

Реклама »