С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Издават ли кулинарните ни вкусове характера ни

Бакхус
16 Октомври 2013, 15:42
Share Tweet Pin it Share

Има една сцена във филма "Огледало с две лица", където Барбара Стрейзанд, в ролята на интелигентна и страстна, но самотна учителка по литература с фин педантизъм правеше дисекция на ястието си, за да оформи "перфектната хапка". Случвало ли ви се е някой да ви стане симпатичен само защото е голям сладокусник, а друг да предизвика антипатия, защото сте го видели придирчиво да рови из чинията си. Нашите хранителни предпочитания са толкова лични, че можем да се почувстваме дори обидени, когато някой не ги споделя.

Но може ли наистина вкусът да каже нещо за личните качества?

Доктор Алан Хирш, който изследва ефекта на различните миризми и вкусове върху човешките емоции, е провел обширно проучване. Анкетираните над 20 хиляди души отговаряли на въпроси, свързани с хранителните си пристрастия, също така попълвали персонални текстове. Резултатите му зарадваха любителите на генерализации.

Тъй като изследването е подпомогнато от голяма фирма за сладоледени изделия, на десерта е обърнато голямо внимание. И така: почитателите на ваниловия сладолед са импулсивни идеалисти, на шоколадовия - чаровни, склонни към флирт и драматизъм, също така лековерни. Любителите на ментов сладолед са пестеливи, предпазливи и последователни.

Перфекционистите били любители на лют чипс и пикантна храна, а тези, които харесват смесването на сладко и солено, са творчески личности и единаци.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
 • Profile preview
  Салмонела
  15, 51, 18 Октомври 2013, 15:51

  Кулинарните възприятия при работещите хора се свеждат само в сосовета на сандвича...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!

  !

Реклама »