С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Списание

Храна в музея

Бакхус
30 Октомври 2013, 17:18
Share Tweet Pin it Share

Музеят за модерно изкуство в Тренто и Роверто откри ретроспективна изложба, посветена на хранителния дизайн. Сбирката има амбицията да представя най-добрите работи от последните десет години.

Според една от представените авторки -  Инга Нолке,"Хранителният дизайнер е артист, който работи с храна, без да има идея от готвене".

Дизайнът на храна е сравнително нова дисциплина - първата посветена на него изложба е открита в Барселона през 1997 от Martí Guixé. Неговата перспектива е мисленето за  храната като за ядивен дизайнерски продукт - обект, който и отрича, и се позовава на готвенето, традицията и гастрономията.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    21, 00, 02 Ноември 2013, 21:00

    Много интересно.Дизайн от храна-ефект на цветове и вкус.

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »