С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Беата Първулова и Absolut трансформират София

Бакхус
18 Ноември 2013, 17:04
Share Tweet Pin it Share

Храната, по-добре от почти всичко друго, разказва кои сме ние и откъде идваме. Вероятно затова дизайнерката Беата Първулова избира храната като изразно средство, през което да разкаже София в рамките на Absolut Transform Today - част от трите събития, които водка Absolut организират в България.

Беата Първулова е моден дизейнер, учила е в Англия и Италия и е работила за Harper’s Bazaar. В #EatSofia обаче тя се изявява като готвач и представя седемстепенно меню, вдъхновено от различни места в София. 

Чрез храната можеш да си спомниш детството си,  да вкусиш истории и спомени, да се отправиш на път. Ядивната карта на София, създадена от Беата, сплита буквално и метафорично с въображение, усет и вкус. Общото между ястията, освен топографията, беше и участието на водка ABSOLUT сред съставките.

Беата открива интересните съставки на София, които да я отличат с неповторим и интригуващ вкус, на места като Женския пазар, Графа, Музея за чуждестранно изкуство, Камбаните...

В менюто имаше сорбе, чиято цел е да прочисти небцето и да подготви сетивата за основното ястие. Самото преживяване #EatSofia напомня  ефекта на сорбе. След като веднъж си вкусил София, гледаш на нея с други очи и  преоткриваш местата, които си спрял да забелязваш.

От понеделник можете да опитате ABSOLUT менюто на Беата, #EatSofia, в Checkpoint Charly.

Share Tweet Pin it Share