С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Шампанско за отвъдното

Бакхус
03 Декември 2013, 15:35
Share Tweet Pin it Share

Шейсет и осем годишен французин бе осъден на 18 месеца затвор задето поръчал вино на стойност близо 50 хиляди евро. Човекът прибегнал до всякакви средства, за да не плати сметката, даже обявил смъртта си.

Пенсионерът се представял за адвокат и поръчвал различни вина и шампанско в продължение на три години. Като адрес за връзка посочвал апартамент на Шанс Елизе. Фактурите отивали на фалшивия адрес, а вината - на друг.

Когато производителите и търговците станали твърде настоятелни по отношение на заплащането, започнали да получават писма, твърдящи, че клиентът е починал. Мнозина дори изпратили съболезнователни писма на близките.

Защитата не отрича обвиненията, но твърди, че човекът е действал под натиск.

"Та аз дори не пия" - оплаквал се обвиняемият. Той твърди също, че не съзнава последствията от действията си.

Оказало се обаче, че срещу него има заведени 18 други обвинения от 1969 насам, включващи измама и  заблуждение. "Преструвате се на адвокат от трийсет години, станало ви е нещо като начин на живот" - заключил съдията.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    14, 42, 03 Януари 2014, 14:42

    доста нагъл хитрец

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +1
  • Profile preview
    Нефертити
    13, 13, 05 Декември 2013, 13:13

    Ех, че мошенник! Но хортата повече се връзват на мошенниците отколкото на нормалните хора.

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !

Реклама »