С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Обещания за развитие на земеделието

Бакхус
21 Януари 2014, 17:00
Share Tweet Pin it Share

"Няма спор, че каузата на България е земеделието. Трябва да го развиваме, защото 20% от населението ни е заето в този сектор", заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в Министерството на земеделието и храните с представители на Съюз "Произведено в България".

По думите му утвърждаването на българските стоки ще доведе до повече доходи на фермерите и повече заетост в селското стопанство.

"Ще даваме повече стимули за развитие на малките и средните производители, защото това е формулата за излизане от кризата", обеща още министърът.

Новините за добри намерения идват на фона на увеличен внос на зеленчуци и плодове с 20% за 2013 спрямо намалял с 25% износ.

Като резултат отрицателното търговско салдо в сектора се увеличава до 66 млн. евро за първите осем месеца на миналата година при около 45 млн. евро за същия период на 2012 г.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    20, 32, 21 Януари 2014, 20:32

    Няма напредък по казуса със стоковите тържища.Единствено борсите изкупуват на едро.

    ! Оценка
    -1    +1

Реклама »