С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Coca-Cola влиза в бизнеса с напитки в капсули

Бакхус
10 Февруари 2014, 17:38
Share Tweet Pin it Share

Най-големият производител на напитки в света Coca-Cola ще придобие 10% от американската компания Green Mountain Coffee Roasters, която произвежда кафе капсулите и кафе машините Keurig. Сделката е на стойност 1.25 млрд. долара, пише "Капитал", цитирайки Reuters.

Произвежданите от Green Mountain кафе машини Keurig популяризираха употребата на капсули – малки опаковки, съдържащи всичко от кафе и чай до горещ шоколад на прах – за лесно, домашно приготвяне на единични дози горещи напитки. Дружеството е продало над 30 млн. от машините Keurig.

Сътрудничеството с Coca-Cola пък ще направи Green Mountain ексклузивен партньор на гиганта за производството и продажбата на базирана на капсулната технология студени напитки в единични дози, носещи бранда Coca-Cola. Същевременно Green Mountain запазва възможността да сключва сделки и с други производители на студени напитки, уточнява пред агенцията главният изпълнителен директор на компанията Брайън Кели, който е и бивш служител на Coca-Cola.

Кафето на капсули е удобно, модерно, предпочитано. Това е категорията, която расте най-бързо на западния пазар и привлича все по-голяма конкуренция. В съревнованието са се включили всички големи производители на кафе, а през миналата година към тях се присъединиха и някои от най-мощните търговски вериги, които пуснаха собствени марки и продукти. Прогнозите са, че до две-три години капсулите ще държат около една трета от пазара на кафе в Европа.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    КМЕТ В СЯНКА
    13, 39, 11 Февруари 2014, 13:39

    далновидно а и се намаляват данъците

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!

    ! Оценка
        +2

Реклама »