С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Всички искат да насърчат родното производство

Бакхус
18 Март 2014, 14:50
Share Tweet Pin it Share

"В момента се обмисля въвеждането на изискване стоките, които се внасят у нас, да имат описание и на български език съобщи министърът на икономиката Драгомир Стойнев в интервю пред "Труд". Нека да помислим и дали държавата не може да застане в основата на една кампания за насърчаване на българските стоки, но не толкова патриотична, колкото икономическа кампания", допълни той. Целта е хората да разберат, че като купуват български стоки, това води до ръст в производството и работните места.

В същото време статията "Кефът да прескочиш търговеца и да купиш от производителя, публикувана във вестник "24 часа" се ползва с огромна популярност и одобрение. Става въпрос за разпространяващата се практика малки група хора да намират начин да достигат директно до производителите (най-често също дребни фермери). Миналата седмица бе учредено и Национално сдружение на малките фермери. Една от целите му е именно да промени сега действащите наредби, според които в момента те нямат право да предлагат директно продукцията си.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    18, 14, 23 Март 2014, 18:14

    Крайно време е производителите да си отворят собствени магазини...

    Предразсъдъците са за ограничените.

    !
  • Profile preview
    BarBQ
    16, 06, 18 Март 2014, 16:06

    И така трябва да е винаги.

    ! Оценка
        +1

Реклама »