С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Бира за клингони и заклети почитатели на Стар Трек

Бакхус
27 Март 2014, 17:09
Share Tweet Pin it Share

Твърди се, че на планетата Земя вече има музеи, които предлагат аудиогидове на клингонски - езика, който говорят обитателите на планетата Кронос от sci-fi поредицата Стар Трек. Нищо чудно тогава в появата на клингонска бира Warnog. Тя е създадена от канадската компания "Федерацията на бирата", пише "Дневник".

Ароматът на Warnog е с отенък на нежен банан и карамфил, пишат от компанията. Произведена е от немска пшенична мая, като ароматът й е подкрепен от сладък, но много характерен аромат на малц от Мюнхен.

Warnog е напитка, която клингоните пият както в сериите на "Стар Трек: Следващото поколение" (The Next Generation), така и в епизодите на "Стар Трек: Космическа станция 9" (Deep Space Nine).

Това дори не е първата бира, подходяща за героите от поредицата. Миналата година компанията създаде първата си подобна тематична "Стар Трек" бира на име Vulcan Ale, която бе червено ирландско пиво, избрано специално да подхожда на червената планета Вулкан.

Аманда Кузър от CNET коментира пред изданието, че според нея клингоните по-скоро биха се насладили на нещо, което наподобява повече аромата на кръв и желязо. "Нещо, което има повече вкус на победа и по-малко на пшеница", казва тя.

Въпреки критиките компанията смята да продължава поредицата си от Стар Трек напитки. Така следващата година е запланувано на пазара да излезе и ромуланско пиво.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    BarBQ
    14, 49, 28 Март 2014, 14:49

    Момчетата от "Теорията за големия взрив" ще я харесат много. :]

    ! Оценка
        +1

Реклама »