С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Спортът е по-добрият начин децата да пораснат

Бакхус
01 Април 2014, 10:07
Share Tweet Pin it Share

Съюзът на пивоварите в България (СПБ) организира кампания под мотото "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете". Целта е чрез насърчаване на спорта сред подрастващите да се ограничи ранната употреба на алкохол.

Според изследване, проведено миналата година у нас, 60% от запитаните 2200 ученици са заявили, че редовно пият бира, а 20% от анкетираните са се напивали поне веднъж месечно.

За изданието си от 2013 г. кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" е отчела добра чуваемост.  Били са разпространени 10 хил. информационни брошури и стотици награди за най-активните участници.

За насърчаване на масовия спорт Съюзът на пивоварите продължава да дарява средства за подпомагане дейността на спортни клубове и организации, поддържане на общински спортни площадки и провеждане на събития и експертни консултации, насочени към предотвратяване злоупотребата с алкохол.През 2013 г. в периода май-ноември, всеки вторник Съюзът на пивоварите е организирал безплатно за всички желаещи спортни тренировки за начинаещи и напреднали. За целта пивоварите са осигурили терени и професионални инструктори по волейбол, изправителна гимнастика, капоейра, кунгфу, баскетбол и зумба.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
 • Profile preview
  izabell
  20, 56, 01 Април 2014, 20:56

  Да но когато спорта е любителски и не изискава прекомерно натоварване на подрастващите:)

  ! Оценка
  -1
 • Profile preview
  BarBQ
  16, 04, 01 Април 2014, 16:04

  Спортът е най-добрият начин.

  ! Оценка
      +1

Реклама »