С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

И претендентите за Ресторант на годината 2013 са...

Бакхус
30 Април 2014, 14:13
Share Tweet Pin it Share

Няколко седмици преди официалната церемония на конкурса "Ресторант на годината" на списание "Бакхус" е време да споделим и кои са и двадесетте ресторантa, които ще се борят за отличие в общо шест категории: "Ресторант на годината", "Авторска кухня", "Най-добра селекция на напитките", "Най-добър хотелски ресторант", "Вкусно място", "Дебют" (нов ресторант функционирал поне 6 месеца в рамките на 2013 г.).

И така, ресторантите в ТОП 20, които нашето жури от дегустатори избра са (по азбучен ред):  

Лаванда
Московска 15
Преди 10
Филипополис
Хеброс
Atelier
Aubergine
Chef's
Cinecitta
Diwine
Este
EGO
L'instant
Lazy
Red canape
Rosé, Бургас
Rosé, София
Sage
Shades of red
Talents

Очаквайте скоро и номинациите за всяка от категориите, а наградите ще бъдат обявени на специална церемония в края на май 2014 г.

Конкурсът "Ресторант на годината" е сред целогодишните инициативи на "Бакхус" за утвърждаване на гурме културата в България. Класацията на най-добрите ресторанти у нас стартира за първи път през 2001 г. и днес е престижно отличие за ресторантьорите, готвачите и сомелиерите, което екипът на списание "Бакхус" и неговите читатели им присъжда всяка година.

Целта на конкурса е насърчаване и развитие на високи професионални стандарти в българските ресторанти. Той допринася за създаване на критерии сред клиентите за оценка на качествени храни, напитки и обслужване и прави по-лесен избора им на заведение за хранене.
В конкурса участват всички заведения, които през последната година са привлекли вниманието на екипа на "Бакхус" и мрежата от независими автори, консултанти и приятели на медиата.

Специален екип на "Бакхус" наблюдава и оценява ресторантите чрез анонимни посещения. Той се състои от анонимни наблюдатели в София и различни градове на страната, които са избрани от редакцията на списанието заради познанията си и опита си.

Share Tweet Pin it Share
5 Коментара
 • Profile preview
  zam18367449
  01, 08, 22 Май 2014, 01:08

  не разбирам, направих си регистрация и след като си влезнах в профила ми изписа на екрана долу "от този профил вече е гласувано,Благорим ви." ?????????????????????????????????????

  ! Оценка
      +1
 • Profile preview
  mrinski
  12, 48, 16 Май 2014, 12:48

  Здравейте,

  само с покани ли е? Много бих искала да присъствам на церемонията.

  Благодаря

  ! Оценка
  -1    +1
 • Profile preview
  Нефертити
  22, 25, 30 Април 2014, 22:25

  EGO ми харесва! Успех! :)

  Предразсъдъците са за ограничените.

  ! Оценка
  -4    +6
 • Profile preview
  izabell
  20, 55, 30 Април 2014, 20:55

  Сигурно са много добри.Надпреварата ще е оспорвана.

  ! Оценка
  -3    +3
 • Profile preview
  BarBQ
  15, 33, 30 Април 2014, 15:33

  Филипополис! Успех!

  ! Оценка
      +4

Реклама »