С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Българските потребители не познават правата си

Бакхус
11 Юни 2014, 10:12
Share Tweet Pin it Share

Българските потребители не познават правата си и не знаят как да отстояват интересите си. България е сред държавите в ЕС с най-лоши потребителски условия. Те се измерват със специален индекс, който у нас е 50 при средна стойност за ЕС 62. Това прави българите най-малко овластените и неуверените потребители в съюза. Голяма част от тях не вярват, че търговците зачитат законодателството и не очакват държавните органи да защитят интересите им, това се казва в изявление на Невен Мимица, еврокомисар по политиката за потребителите, цитирано от в. "Труд".

"Всеки европейски гражданин трябва да се чувства достатъчно спокоен и защитен, независимо в коя държава от ЕС живее, пътува или избира да пазарува онлайн или от физически магазин. Идвам в България за да се уверя, че българите не правят изключение. Информационната кампания, която цели да подпомогне хората по-добре да научат правата си и да ги насърчи да търсят защитата, която им се полага," заяви Мимица. По време на кампанията в магазини в страната ще се раздават брошури за правата на потребителите.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    izabell
    21, 58, 29 Юни 2014, 21:58

    Ще ги научат,щом и брошури се раздават.

    !
  • Profile preview
    BarBQ
    14, 55, 11 Юни 2014, 14:55

    "Голяма част от тях не вярват, че търговците зачитат законодателството и не очакват държавните органи да защитят интересите им"

    Мдаа, почти всички сме така.

    ! Оценка
        +1

Реклама »