С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Три причини да охладите червените вина

Bibendum
24 Юни 2014, 10:33
Share Tweet Pin it Share

Ако сте в България това лято и пиете червено вино, по-вероятно е то да бъде топло. Защо? Защото сме свикнали да го пием на стайна температура. Но всяко следващо лято освен по-дъждовно става и все по-горещо – каква тогава е стайната ни температура?

Може би е време да направите повече място за червените вина в хладилника. Ето и поне три причини:

1. Пиещите червено вино харчат повече
Като професионалисти знаете, че навиците на консуматорите се променят, когато се променя и времето. През лятото всички търсят нещо студено и освежаващо – все неща, които нямат много общо с червеното вино. Нещо повече – изследванията показват, че пиещите червено вино остават по-дълго и харчат повече в ресторантите. А охладеното червено вино е чудесен начин да разнообразите вашите предложения и да поглезите част от вашите клиенти.

2. Пиещите червено вино не преминават към розе
Според различни изследвания 50% от пиещите червено вино избягват бялото и розето и пият само червено. Има и тенденция точно тези клиенти да изберат различна от виното напитка, когато температурите се покачват. Предложете на клиентите си нещо, което те познават и харесват, но поднесено по още по-приятен начин, и вижте резултатите.

3. Тапас и брускети са БУМ навсякъде
Две чаши червено вино и средиземноморски брускети са класическо дегустационно меню. Манията по малки порции и ястия тип тапас не показва признаци на затишие. Подчертаните киселини, плодови аромати и вкусове на охладеното червено вино са чудесен комплимент към тези чаровни комбинации от меса и сирена, хляб с мариновани или пресни зеленчуци.
Когато избирате кои точно червени вина да охладите е важно те да не са прекалено танинови и да имат подчертан, свеж плодов аромат и вкус. Леките италиански или испански вина са перфектни за това.

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    BarBQ
    13, 15, 24 Юни 2014, 13:15

    Ще ги имам впредвид. :]

    ! Оценка
        +1

Реклама »