С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Цитрусите и боровинката не развалят бирата

Бакхус
27 Юни 2014, 17:21
Share Tweet Pin it Share

Научен доклад, представен на VІI-та Национална конференция по хранене, проведена във Варна, доказва, че смесените напитки на основата на пивото запазват всички негови качества.

Антиоксидантната им способност например е съизмерима с тази на филтрираните пива и безалкохолните напитки, предлагани на българския пазар.

Алкохолното съдържание е 2,02 – 1,25 обемни процента - два пъти по-ниско от светлото пиво, четири пъти по-ниско от виното и около десет пъти по-ниско от спиртните напитки. Именно този факт прави смесените напитки на основата на пиво изключително подходящи за горещия сезон.

Темата за смесените напитки на бирена основа явно предизвиква вниманието не само на българските изследователи. През септември във Виена ще се проведе Международен симпозиум за бирените миксове, по време на който учените от Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ) и Селскостопанска академия ще представят резултатите от научния си доклад.

Share Tweet Pin it Share
2 Коментара
  • Profile preview
    Нефертити
    23, 40, 28 Юни 2014, 23:40

    Пиринско светло радлер е доста добро като изпълнение :)

    Предразсъдъците са за ограничените.

    ! Оценка
    -1    +1
  • Profile preview
    BarBQ
    20, 42, 27 Юни 2014, 20:42

    Ще ме прощават, но това не е бира.

    ! Оценка
        +1

Реклама »