С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Внимание! Не снимайте храната си в Германия

Бакхус
17 Август 2015, 13:04
Share Tweet Pin it Share

Instagram и #FoodPorn изглеждат вече неразделни. Но, внимание: по-добре избягвайте да пускате красивите си снимки в Германия. Особено, ако ястието е красиво.

Федералният съд в Германия гарантира авторски права и върху "старателно подредена" храна. Според добавките в закона тези ястия са "творческа собственост" на създателя си. Това означава, че публикувайки ваша снимка на чуждо ястие, може да попаднете под ударите на Закона за авторското право. И няма никакво значение, че го правите не с комерсиална цел.

"Ди Велт" цитира експерт по темата, който обяснява, че създателят на изкусно аранжираното ястие има право да прецени дали и къде да бъде публикувана снимката му. Тънката нишка минава между "изкусно и професионално" аранжираната храна, и всеки попаднал ви хамбургер.

Права имат и собствениците на ресторанта. Съветът е, особено ако се намирате на по-"рафинирано" място, да поискате разрешение.

Въпреки че законът е още от 2013 г. и досега няма прецедент, "Ди Велт" предупреждава, че това може да се случи всеки момевт.
 

А тук Бакхус ви предлага карта на най-сниманите храни в света.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Instagram, закон, храна, чиния

Реклама »