С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Тежко, тежко, уиски дайте!

Весела Николаева
28 Октомври 2015, 00:52
Share Tweet Pin it Share

Whiskey Fest Sofia ще се проведе за четвърта поредна година. Това е най-голямото изложение за уиски на Балканите и тази година ще бъдат представени и някои от най-скъпите и редки блендове от света. Официалното откриване ще е от 16 часа в петък, 30 октомври, а от 17 часа събитието в Sofia Event Center вече ще е отворено за посетители. Изложението ще продължи до 1 ноември.

Входът е с билети и се допускат само посетители над 18 години. Цените на билетите са от 15 лв. до 155 лв., като стойността варира според дегустираното уиски и достъпа до майсторски класове. Различните марки ще са представени на 25 щанда, а за желаещите да научат повече за блендовете, начина на дестилиране и особеностите на различните вкусове ще има няколко майсторски класа. Планира се на изложението да бъдат представени над 220 вида уиски от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония и Тайван.

Традиционни производители на уиски са Ирландия и Шотландия, където допреди няколко века това е било обичайно приготвяно домашно алкохолно питие. С организирането на модерна данъчна система и желанието за по-висока събираемост на такси и акцизи производството става по-професионално и се прави на лицензирани места. Това разказаха специалисти по уиски по време на презентация, организирана от Посолството на Великобритания преди година по повод миналогодишното издание на Whiskey Fest Sofia. Всяка от областите в Шотландия и Ирландия си има свои особености – опушеност, аромат, влияние на вятъра, отлежаването и специфични технологии.

В новия свят – Америка, производството също набира сили и почитателите на уискито стават все повече. Япония и Тайван са нови производители на този фон, но вече има ценители, които предпочитат марки точно от тези държави. За Япония специалисти дори смятат, че е едно от най-подходящите места за целия процес на производство на уиски.

На изложението в София ще бъдат представени добре познати в България марки като Bushmills, Grant’s, Jim Beam, заедно с луксозните брандове,  сред които японския Hibiki, Glendronach, която е сред най-старите шотландски дестилерии и съперничещата й с дългата си история Maker’s Mark от САЩ.

Цени на билети:

15 лв. - Дегустация на 4 вида стандартно уиски и подарък дегустационна чаша.

25 лв. – Дегустация на 4 вида отлежало/малцово уиски и подарък чаша.

35 лв. – Ексклузивна дегустация и посещение на майсторски клас

155 лв. – Ексклузивна дегустация, посещение на 4 майсторски класа, 4 вида отлежало/малцово уиски и подарък чаша.

Събитието се провежда в Sofia Event Center на бул. "Черни връх" 100 в София (сградата на мол "Парадайз")

Още за събитието – следете на Bacchus.bg. Информация за майсторските класове има на сайта на изложението - http://whiskeyfestsofia.bg/.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic      Акценти от броя:

   - Трима от най-добрите сладкари на България
   и бъдещето на десерта
 
   - От нищо нещо: за танца на захарта с ядките
   и връзката между халва, нуга и турон
 
   - Сладките вина и пътят им до трапезата ни
     Купете online                                    Вижте повече

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  дегустация, изложение, уиски
1 Коментар
 • Profile preview
  BarBQ
  23, 09, 28 Октомври 2015, 23:09

  Хохохох, събитие само за Мишо Миков. xD

  ! Оценка
      +2

Реклама »