С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Камион желание

Марина Караконова
13 Ноември 2015, 20:00
Share Tweet Pin it Share

Ако има класация на държавите според качеството на уличната им храна, България ще е на последните места. За това няма никакво съмнение.

Днес обаче в центъра на София официално заработи Street Chefs, който попада в миниатюрния списък с места, които опровергават горното твърдение. Това е първият стационарен food truck. 

Предлага четири вида бургери /"шефският" е препоръчителен/, два сандвича – с телешко и свинско, и хот дог с наденичка "чиполата" – плюс е, че се предлага цял, и половинка. 

За солиден обяд или вечеря на крак - скърт и T-bone стек. Всичко дотук е вкусно и като продукти, и като съчетавание. Към тях има очакваните пържени картофи, отново единични и двойни, безалкохолни, бира, или чаша вино, което е в съклена, а не пластмасова чаша.  

Официално мястото се води на "Парчевич" 58-60, за по-лесно, това е паркингът срещу 127-о училище.  

Работи от 9 до 9, може да се паркира, ще бъде пригоден и за студено време, и много се надяваме, че мястото наоколо постепенно ще се облагороди.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  Forbes, бургери, фургон
Коментар
 • Profile preview
  sylt
  19, 08, 27 Ноември 2015, 19:08

  До MyTwoCents

  След като Буум бъргърс могат да намерят качествено месо, значи може.

  ! Оценка
      +8
 • Profile preview
  LalaDally
  16, 22, 18 Ноември 2015, 16:22

  Пробвах и ми хареса като стайл, усещане за модерност и най-вече храната - шефският е върхът! А хората са приятни и усмихнати.

  Boom Burgers е блестящ пример за екзакт обратното на всичко това ...

  "If you make people think they're thinking, they'll love you. If you really make them think, they'll hate you!"

  ! Оценка
  -7    +4
 • Profile preview
  MyTwoCents
  13, 08, 16 Ноември 2015, 13:08

  До sylt

  В България има проблем с намирането на месо с постоянно качество на достъпна цена. Иначе качествено месо има, но сандвича ще скочи на забранителните 15-20 лева.

  Проблемът идва от там, че много малко телета се отглеждат за месо и породите, които се отглеждат не са месодайни, а млекодайни. Затова и месото е от бичета от млекодайни породи или престарели крави и е с текстурата на вечерята на Чарли Чаплин от „Треска за злато“

  @)----,--'--

  ! Оценка
      +6
 • Profile preview
  sylt
  19, 56, 14 Ноември 2015, 19:56

  Както е отбелязано, уличната храна в България е сведена до някакво подобие на пица на парче и безподобен дюнер. Тези момчета личи че са се постарали, но за съжаление качеството на продуктите (най-вече месото) е посредствено. Ако ми се дояде бъргер, все още Буум са на първо място.

  ! Оценка
  -5    +11

Реклама »