С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Петото издание на Divino Taste отваря врати на 20 ноември

Бакхус
18 Ноември 2015, 14:28
Share Tweet Pin it Share

Над 450 вина от над 60 български изби - това очаква посетителите на най-голямото изложение за българско вино DiVino.Taste 2015, което тази година ще продължи три дни - 20, 21 и 22 ноември. Мястото е зала 3 на Националния дворец на културата. 

Освен пълната с вино зала на изложението DiVino.Taste и тази година предлага традиционните майсторски класове на форума. Винените изследователи и професионалисти ще говорят по важни и интересни теми, подкрепени от дегустации на подбрани бутилки, повечето от които е невъзможно да се опитат на друго място в България.

Програмата отново е интересна, а за посетителите, които имат интерес към виното и кулинарията, но все още не се чувстват готови да инвестират в майсторски класове, има и интересни свободни лекции, които са достъпни за посетителите закупили билет за изложението.

От 12.00 часа на 22 ноември един от изявените винени експерти - Димитър Николов, ще представи предимствата на винения онлайн пазар.
Какво представляват в действителност "дефектните" вина на Иво Върбанов, ще разкаже самият той с дегустация от 16.00 часа.Този път програмата отива далеч отвъд винената тема, като в събота има и три твърде различни, но изключително интересни лекции на тема кафе, сол и тероарно готвене.
За предизвикателството да си приготвим кафе у дома ще разкаже експертът, международен съдия  и собственик на първата българска пекарна за гурме кафе Dabov Specialty Coffe - Йордан Дъбов, от 12:30 ч. зала 3.1 на НДК.

От 14:00 часа в същата зала Дияна Костовска ще представи традиционното солничарство в природния оазис Атанасовско езеро и ще разкаже за съкровището Сол и за българското Цвете на солта (Fleur de Sel) - нерафинирана сол с розов цвят и аромат на море, която се очаква на пазара всеки момент.

От 17:00 часа в съшата зала шеф Емил Минев - един от най-успешните български кулинари в чужбина, ще представи своето виждане за съвременната висша кухня и тероарното готвене. В наши дни висшата кулинария отдава все по-дълбока почит към местния продукт идващ от района около нас, чист, с благороден произход, с ясно потекло, от малки ферми, изразяващ мястото и традициите – или тероара. Тази философия е свързана и с осъзнаване на социалната и екологична значимост на малките фермери за устойчивото развитие на районите.
Тази философия поддържа и Емил Минев в настоящата си месторабота - ресторант Ting в лондонския Shangri-La (The Shard), където е шеф-готвач: местни продукти от малки ферми около Лондон, уважение към мястото и производителите.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, изложение

Реклама »