С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Картата на мелнишките винени съкровища

Ани Коджаиванова
09 Февруари 2016, 12:27
Share Tweet Pin it Share

Отне известно време на българските изби да се научат да  работят заедно за маркетинга и имиджа на българското вино и винените региони на България. Но това вече се случва - къде по-плахо, къде по-смело и в резултат се раждат хубави и полезени неща. Едно от тях е картата "Винени маршрути Мелник", която - както подсказва името - показва възможностите за винен туризъм и атракциите в региона на Мелник.

Всеки почитател на виното и пътуванията знае защо появата й е наистина добра новина:
Има два начина да практикувате винен туризъм. Единият е да изберете изба тип шато с хотел и СПА център за мързелив уикенд, в който дегустацията е малка част от ваканцията. Другият е да се впуснете във вълнуваща обиколка из избите в някой от винените региони, да слушате истории, да откривате хора и гледки, да дегустирате колкото може повече и да се приберете с багажник, пълен с вино и спомени.
Всеки, който е опитвал да направи второто обаче, се сблъсквал с редица трудности - не можете да откриете точното местоположение на избата, оказва се, че в този ден тя не посреща гости, групата ви е твърде малка или твърде голяма...И причината, разбира се, е липсващата, непълна или разхвърляна из интернет информация за това къде, кога, какво и как можем да посетим.

Картата "Винени маршрути Мелник" решава точно тези проблеми, като събира на едно място цялата нужна информация. Върху нея с иконки са отбелязани винарните, които са отворени за посетители (Вила Мелник, Дамяница, Златен Рожен, Орбелия, Орбелус, Рупел, Синтика), но също и други произодители в региона (Виа Верде, Вила Илия, градини и лозя Капатово, Мелнишка ласка, изба Ново Кономлади, При Шестака, Свети Врач, Стримон, изба Хърсово). Присъстват и основните културни и природни забележителности.
На гърба й са контактите и географските координати на избите и на някои други места, свързани с виното като Музей на виното в Мелник, Кордопуловата къща, магазин Wine Gallery с богатата колекция вина от местни производители и др.

Освен в хартиения вариант, който се разпространява безплатно в специализирани винени обекти и информационни центрове, картата може да бъде свалена и в електронен вариант от фейсбук страницата. Приятно пътуване. 

Share Tweet Pin it Share
1 Коментар
  • Profile preview
    izabell
    18, 37, 10 Февруари 2016, 18:37

    Доста вълнуващо, предизвиква да потеглим на път :-)

    ! Оценка
    -1

Реклама »