С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Швейцарската преса: "Беноа Виолие е станал жертва на пирамида"

Бакхус
09 Февруари 2016, 13:41
Share Tweet Pin it Share

Обявеният за "най-добрия готвач в света", Беноа Виолие, който се самоуби миналата седмица без да остави предсмъртно писмо, най-вероятно е станал жертва на измама.

Въпреки големия успех на ресторанта му с три звезди "Мишлен", той сякаш е попаднал в много сериозно финансово затруднение.

Според швейцарското финансово издание Bilan, цитирано от BBC, Виолие е станал жертва на мащабна измама със скъпи вина по т.нар. Схема на Понци. Според списанието тя е била дело на швейцарската компания за търговия с редки и скъпи вина Private Finance Partners.

През 2015 г. компанията е продала хиляди бутилки, но не е изпълнила доставката. Освен това едни и същи бутилки, с цени между 14 и 27 000 паунда са били продадени по няколко пъти на нищо неподозиращите купувачи.

Според Bilan, Виолие е изгубил между 500 000 и милион и триста хиляди лири стерлинги.

Private Finance Partners е обявила банкрут на 30 ноември миналата година. В същото време, съдружникът на Виолие в ресторант l’Hotel de Ville, Андре Куделски, категорично отхвърля твърденията.

Виолие е бил погребан в събота. Смъртта му идва малко след като неговият ресторант оглави френската класация La Liste на най-добрите заведения в света.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  La Liste
2 Коментара
  • Profile preview
    iliakirilov
    15, 24, 12 Февруари 2016, 15:24

    Ами тогава като гледам класацията на DiVino трябва да се самоубия 10 пъти.

    !
  • Profile preview
    rumensokolov
    14, 59, 09 Февруари 2016, 14:59

    Всъщност ресторънтът му е Restaurant de l'Hôtel de Ville, а La Liste е новата класация.

    !

Реклама »