С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Италия обмисля да въведе час по вино в училище

Марина Караконова
03 Април 2016, 17:01
Share Tweet Pin it Share

В Италия се появи проектозакон за въвеждане на час по италианско вино в училищната програма. Той е предложен от Дарио Стефано от италианската лява Партия за екология и свобода.
"Доказано е, че знанието е гаранция за отговорно пиене. Това е допълнителен предмет, който ще обогати програмата. Децата учат музика в училище и никой не очаква от тях да станат музиканти", казва той за IlFattoQuotidiano.it.

Проектозаконът все още е в съвсем начален етап от процедурата и му предстои дълъг път в парламента преди да се превърне в действащ нормативен акт. Ако това се случи, предметът "вино" ще се изучава от учениците на възраст между шест и тринадесет години един час седмично – колкото са часовете по музика и религия. Друг вариант, върху който се мисли, е въвеждането му като допълнителен модул към предмети като биология, география и история.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  вино, училище

Реклама »