С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Зеленчуци, който яде...

Бакхус
12 Август 2016, 14:58
Share Tweet Pin it Share

Ако парламентаристката Елвира Савино успее, родителите, които отглеждат децата си с вегански режим на хранене, ще рискуват затвор от четири години.
Савино е от Forza Italia, автор на проектозакон, който ще държи под отговорност родители, които дават на децата си храна, "лишена от съставки, които са ключови за здравото и балансираното израстване на детето".
"Нямам нищо против веганството, доколкото е свободен избор на възрастни", казва депутатката за Ройтерс, "но намирам за абсурдно родители да налагат волята си върху децата по един фанатичен, почти религиозен начин, често без никаква състоятелна научна подготовка или медицинска консултация".

Проектозаконът предвижда затвор от една година за подлагане на дете на веганска диета, четири години, ако междувременно то е получило здравословни проблеми, и 7 години при случай на смърт.
Мерките се отнасят за деца под 16 години, а ако детето е под три години, наказанията ще се увеличават с една година.
Савино, която яде месо, "но не много", казва, че е била шокирана от случилите се инциденти в Италия. Преди месец в Милано в болница е било прието дете на една година, което в резултат на веганската храна е било с тегло на тримесечно бебе. Само през последната година и половина, четири деца са постъпили в болница от недохранване в резултат на веганска диета.
Дори само едно дете да е постъпило в болница, мярката е необходима, смята Савино, както и че педиатрите трябва да уведомяват властите за всички случаи, в които деца се отглеждат като вегани.
Проектозаконът първо трябва да мине на обсъждане в комисии, преди да влезе в зала за дебат, което се очаква да стане тази година.
Привърженици на веганството окачествиха проектозакона като достоен за Мусолини.

Share Tweet Pin it Share
Коментар
  • Profile preview
    mimigocheva
    14, 19, 24 Август 2016, 14:19

    Аз имам малки деца и определено обичат много месо.Слушам от другите майки, че техните са също така. Явно малките деца имат нужда от такова. Какъв идиот трябва да си, за да забраняваш основни храни на малко дете и да си налагаш собствените хранителни навици?

    !

Реклама »