Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Новини

Кръв и вино

Бакхус
17 Януари 2017, 17:55
Share Tweet Pin it Share

Поданици на Вестерос, ликувайте! Вече има ново място, където всеки може да утоли мъката си по чакането на новия сезон на Игра на тронове. Въпреки че не е в България (все още), единбургската компания The Pop Up Geeks предлага на клиентите си тематични GOT вечери два пъти седмично, засега до края на февруари, под името "Кръв и Вино".The Daylight Robbery bar, където се провеждат вечерите, се намира в приземен етаж в сграда от средновековието, издържана в стила на сагата - осветление от свещи, кожи и оръжия от всеки дом. Всички мечове, щитове и брони са ръчно направени от ковач в Единбург, а чашите от кост са направени от Abbeyhorn, официалният доставчик на Игра на тронове.

Организаторите са прекарали месеци в търсене на най-добрите и точни рецепти, с които да пресъздадат ключови храни и напитки от Вестерос, като например The Imp’s Delight в чест на Тирион Ланистър, вино от Дорн, пайове от дом Фрей, както и оригинална исландска водка, създадена от Хафборн Бьорнсон, по-известен като Сър Грегор Клегейн - Планината.

Не се знае кое може да се случи първо - такъв pop-up да отвори врати и в България или да ни изскочи пътуване до Шотландия потопите в света на Вестерос.

Valar morghulis!


Share Tweet Pin it Share

Подобни теми

Реклама »