С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Прозрачно кафе

Бакхус
18 Април 2017, 11:56
Share Tweet Pin it Share

Има един злободневен проблем, от който много от нас страдат ежедневно - пиенето на кафе оставя петна по зъбите ни. Досаден факт, особено с бързото навлизане на все повече (и по-вкусни) начини за приготвяне на кафе и все по-голямото разнообразие от качествени блендове, които единствено ни карат да пием още и още кафе.

За словашките братя Давид и Адам Наги, живеещи в Лондон, това се превръща в причина да създадат първото в света прозрачно кафе - CLR CFF. Тяхната напитка, която на пръв поглед прилича на вода, има същия енергизиращ ефект като стандартна чаша кафе, но не навредява на усмивката ви. Тя е направена от изпечени зърна арабика и вода, като те твърдят, че не се добавят никакви изкуствени оцветители или консерванти. Начинът на приговяне, разбира се, е пълна тайна, но в интервю за The Evening Standard те обясняват, че не използват никакви химикали и разкриват, че методите за приготвяне всъщност са познати и от преди.



В Англия чувствата на хората относно вкуса на CLR CFF са все още смесени, като някои оприличават напитката за близка до филтрирано кафе, а други са малко по-описателни: "Представете си, че си правите кафе от машина и забравяте да я измиете. На другия ден, след като е добре престояло, добавяте студена вода и правите кафе - това е вкусът на прозрачното кафе". Вкусно или не, едно е сигурно - прозрачното кафе няма да остави петна по зъбите ви. А дали това си струва цената от 14 лв. за 200 мл. - това оставяме на вас да прецените.


Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  зъби, кафе, напитка
Коментар
  • Profile preview
    Lady Zeppelin
    14, 50, 23 Април 2017, 14:50

    "Да пиеш силно, късо еспресо е и удоволствие, и необходимост, и навик... "
    Така е. Ако ще е, да е.
    Ако ще е кафе, да е тъмно и силно!

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.

    ! Оценка
        +2
  • Profile preview
    bramasole
    21, 56, 18 Април 2017, 21:56

    Това прозрачно кафе за мене е по-голяма изг*зица от бирата с вкус на кафе. Да пиеш силно, късо еспресо е и удоволствие, и необходимост, и навик... Тъмният цвят "върви" в комплект с експлозията на аромати и вкусове. А всеки истински фен на кафето не се притеснява за зъбния си статус. Просто защото, като интелигентна личност, се грижи за тях. :)

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги.." Тони Филипов, Д-р

    ! Оценка
    -1    +5

Реклама »