С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Рецепта: Platino

Текст: Надя Здравкова, снимки: Васил Танев
18 Декември 2017, 14:53
Share Tweet Pin it Share

Цялата статия вижте тук.

Platino
Сложност: 4/5

50 мл 18-годишно уиски (Johnnie Walker Platinum Label)
30 мл домашно сварено пюре от тиква с мед и карамфил
20 мл фреш от лайм
1 даш домашен битер от семки на тиква с карамфил и портокалови кори
Гарниш:
Пръчка канела, нар, мента, дехидратиран ринг тиква с парченца бял шоколад, зрънца карамфил и карамелизирана захар.


Метод: В шейкър с натрошен лед. За чаша Димитър използва стъклен съд за ароматни свещи, наподобяващ формата на тиква. Ако се борим за отличен, поставяме чинийка със сух лед, скрита в поставката, и заливаме с гореща вода в момента на поднасянето. За разкош добавяме домашни бисквити с тиква и шоколад.

Защото: Нотките сушени плодове в уискито кореспондират на тиквата, меда и карамфила. Zero-waste изпълнение, при което сме използвали всички части на плода. А това е също толкова важно, колкото и вкусовите и визуални качества на коктейла.

Share Tweet Pin it Share
Ключови думи:  бар, барман, коктейл

Най-четени статии // за Септември

Реклама »