С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Балканският международен винен конкурс приключи

Бакхус
21 Май 2018, 11:22
Share Tweet Pin it Share

Седмото издание на Балканския международен винен конкурс (BIWC 2018) приключи. Победителите: Голямата награда е за The Rose Wine Anca – Maria Syrah & Cabernet Sauvignon 2017, изба Vladoi, Румъния.

Награда за бяло вино получи Ergo Chardonnay 2016, изба Temet, Сърбия. Награда да червено вино – Erelia 2013, изба Rumelia, България. Награда за розе – Anca - Maria Sira & Cabernet Sauvignon 2017, Румъния. Награда за пенливо – Brut Metodo Classico 2011, Edoardo Miroglio, България. Награда за десертно вино – Vinsanto 20 Years Barrel Aged 1994, Argyros Estate, Гърция. Награда за оранжево вино - Cu Orange 2016, Bikicki Winery, Сърбия.
За четвърта година се награждават и местни сортове.
Наградата за бял местен сорт е за Assyrtiko 2017, Monemvasia winery, Гърция
Наградата за червен местен сорт е за Vranac Premijer, 13 Jule Plantaze winery, Черна гора
Наградата за бял десертен сорт е за Vinsanto Sigalas 2011, Sigalas winery, Гърция

За трета година се връчва и награда за винен етикет. Наградата е в памет на художника Кольо Карамфилов, създател на трофея на конкурса. Отличеният етикет е за Temet winery, family labels, Сърбия.
16 двойни златни медали спечелиха България - 5, Гърция - 7, Македония - 1, Румъния - 1, Сърбия - 1, Турция - 1.
Броят на златните медали на BIWC 2018 е 30, от които 8 за България, 6 за Гърция, 3 за Македония, 3 за Румъния, 6 за Сърбия, 1 за Словения и 3 за Турция.

По време на конкурса и фестивала се проведеблаготворителната кампания #winelovers agaist cancer.

Share Tweet Pin it Share

Реклама »