С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Дни на отворените врати в Мелнишко

Бакхус
20 Декември 2018, 11:20
Share Tweet Pin it Share

От 14 до 17 февруари 2019 г. винарските изби от региона на Мелник ще отпразнуват заедно празника Трифон Зарезан и отварят вратите си за посетители. Очаквайте традиционно зарязване на лозята, турове на винарните, дегустации, фокус върху местната култура и фолклор и разбира се – местните вино и храна.

Мисията на обединените винопроизводители от Мелнишко е да популяризират висококачественото вино от местни и международни сортове и възможностите за винен туризъм в региона на Мелник. За улеснение на посетителите в региона те създадоха картата Винени Маршрути Мелник, която може да се свали безплатно. Тя включва всички основни винени обекти плюс други туристически забележителности в региона – град Мелник, Сандански и Петрич, Роженски манастир, Рупите и Златолист, Хераклеа Синтика, Самуиловата крепост, спа и минерални бани, ресторанти и други.

Повече подробности за програмата на всяка винарна през януари и февруари ще откриете на техните официални страници, както и на страницата на Винени Маршрути Мелник.

Предходният уикенд - 9 и 10 февруари - ще се проведе Фестивалът на Мелнишкото вино "Златен Грозд" в гр. Мелник. Така че месец февруари е посветен на виното.

В "Дни на отворените врати 2019" ще вземат участие следните винарски изби:

Вила Мелник,с. Хърсово, www.villamelnik.com
Орбелия, с. Коларово, www.orbeliawinery.bg
Орбелус, с. Кромидово, www.orbelus.bg
Рупел, с. Долно Спанчево, www.rupel-wine.com
Златен Рожен, с. Капатово, www.zlatenrozhen.bg
Либера Естейт, с. Хотово, www.liberaestate.com
Семейно Имение Зорница, с. Зорница, www.zornitzaestate.com
Синтика, гр. Сандански, www.sinticawinery.com
Аугео Фемили Естейт, с. Враня, www.augeofamilyestate.bg

Share Tweet Pin it Share

Реклама »