JAMÓN IBÉRICO - ОТ ШЕДЬОВЪРА ДО МЕНТЕТО |
Кои са тънкостите на jamón ibérico и как да разпознаваме истинският хамон?
Научете от Димитър Шопов, който ръководи кулинарно училище Food Connection. Той натрупва опит в сърцето на Каталуния - Барселона, където работи с готвачи като Jaume Turro. Днес пренася любовта си към испанската гастрономия през кулинарните обучения, които организира.
Лекцията е подходяща за всички любители на кулинарията и професионалисти. Тя е част от мастъркласовете организирани от Бакхус като част от 18-тото поредно издание на конкурса "Ресторант на годината AcquaPanna & S.Pellegrino" na 31 март в Sofia Event Center.
Запазете място »
ДРУГИТЕ ТЕМИ ОТ ПРОГРАМАТА: |
Защо в Баския регион има най-много ресторанти със звезди "Мишлен"
Фернандо Паласио и Адриан Леонели, професори от Basque Culinary Center
Защо тенденцията за нискотемпературното готвене е заляла света?
Джорди Морера Сизар, международен консултант и рецептолог
Виктор Мартин, ресторант Trigo, Валядолид
Какво сме забравили за България и българските продукти и рецепти
Цветан Димитров, ресторант "Космос", София
Вижте още за ресторант на годината »
ОЩЕ ЗА СЪБИТИЕТО |
Тази година темата на събитието е испанската модерна кухня, като световен лидер в сегмента и Бакхус ще представи за пръв път на българския пазар една от най-престижните кулинарни академии в света Basque Culinary Center (BCC). Академията е оставила голям отпечатък върху развитието на Испанската кулинария и Баският регион не случайно е отличен с най-много ресторанти наградени със звезди "Мишлен" събрани на едно място.
На мастъркласовете ще имате възможност:
- Да се запознаете от близо с професорите, които обучават готвачите със звезди "Мишлен"
- Да чуете шеф готвач, чийто ресторант е награден със звезда "Мишлен"
- Да се срещнете с водещи кулинари от България
Класовете се продават с предварително запазване на места на ТУК започват от 10:30 ч. и приключват в 14:00 ч. Цялата програма и още информация може да откриете на сайта на събитието: bacchus.bg/top