С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Новини

Кулинарни иновации вдъхновени от баските - мастър клас на лектори от Испания

Бакхус
19 Март 2019, 00:00
Share Tweet Pin it Share

Една от нaй-престижните кулинарни академии в света Basque Culinary Center (BCC) стъпва за пръв път в България, за да сподели знанията си с всички професионалисти и любители на модерната кухня.

Академията е оставила голям отпечатък върху развитието на Испанската кулинария и Баският регион не случайно е отличен с най-много ресторанти наградени със звезди "Мишлен" събрани на едно място.

Елате да се запознаете професори от BCC, с готвач, чиито ресторант е награден със звезда "Мишлен" и с водещи специалисти от България на специално организирани от списание "Бакхус" мастъркласове, част от 18-тото поредно издание на конкурса "Ресторант на годината AcquaPanna & S.Pellegrino" na 31 март в Sofia Event Center.

КУЛИНАРНИ ИНОВАЦИИ, ВДЪХНОВЕНИ ОТ БАСКИТЕ

Специално за събитието, пристигат двама професори по модерна гастрономия и иновации на BCC и ще изнесат мастърклас с демонстрация пред гостите на събитието на тема "Кулинарни иновации, вдъхновени от Баските".

Фернандо Паласио е работил в знаменити ресторанти в Испания като Mugaritz (2 звезди) и Diverxo (3 звезди). По-късно специализира в отделите за "Иновации и развитие" на Mugaritz и "Баския Кулинарен Център", където работи и до днес като изследовател и професор. Ще му партнира Адриан Леонели, доцент и преподавател по гастрономия в BCC.

Запазете място »
ДРУГИТЕ МАСТЪР КЛАСОВЕ ОТ ПРОГРАМАТА:
Готвене на ниска температура
Джорди Морера Сизар, международен консултант и рецептолог

Oбикновени продукти, необикновени техники
Виктор Мартин, ресторант Trigo, Валядолид

Jamon Iberico - от шедьовъра до ментето
Димитър Шопов, кулинарно училище Food Connection

Единение - забравените български рецепти и продукти
Цветан Димитров, ресторант "Космос", София

Вижте още за ресторант на годината »

Тeмите и лекторите са така подбрани, че да бъдат полезни за професионалистите от бранша и интересни за всички любители и ценители на кулинарията. По време на целия панел ще има осигурен симултанен превод на български език.


Класовете се продават с предварително запазване на места на ТУК започват от 10:30 ч. и приключват в 14:00 ч. Цялата програма и още информация може да откриете на сайта на събитието: bacchus.bg/top
https://www.facebook.com/bacchusBG/posts/10155976386425969

Share Tweet Pin it Share

Най-четени статии // за Септември

Реклама »